Specialisaties

 • oncologische, voetverzorging, ovv

  ONCOLOGISCHE VOETVERZORGING (OVV)

  Als pedicure in oncologische voetverzorging, heeft Marjoleine Jansen een gedegen opleiding gevolgd. Wij kunnen dan ook een veilig en doelmatig voetzorgverleningstraject inzetten, in afstemming met uw behandelend arts. Bent u onder behandeling als kankerpatiënt, dan moet u altijd een verwijsbrief van de behandelaar overleggen met toestemming om een pedicurebehandeling te mogen ondergaan. Ook moet de OVV worden geïnformeerd over de medicijnen en behandelvorm(en) die u ondergaat.

  Wanneer bij u kanker is geconstateerd, moet u vaak slecht nieuws verwerken. Een oncologisch voetverzorger gaat hiermee – en met de emoties die daarbij horen – op een professionele manier om. Gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk; de medisch pedicure is gebonden aan het beroepsgeheim.

  Waarom de specialisatie oncologische voetverzorging?

  Behandelingen met chemotherapie, doelgerichte therapie en bestralingen geven vaak bijwerkingen aan nagels, haren en huid; dus óók aan de voeten. U kunt zenuwbeschadigingen krijgen, waardoor het lijkt of u op watten loopt of dat mieren onder uw huid kruipen. U kunt pijnklachten ervaren die uw mobiliteit ernstig aantasten. Daarom is het belangrijk dat uw voeten behandeld en verzorgd worden door een gespecialiseerde oncologisch voetverzorger. Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden.

  Het is belangrijk dat uw voeten in optimale conditie worden gebracht, vóórdat de behandelingen starten. Uw weerstand kan tijdens de chemokuren verminderen en dan mag er mogelijk tijdelijk geen pedicure behandeling gegeven worden. Klachten van oncologische behandelingen kunnen maanden tot jaren blijven bestaan. De OVV heeft veel kennis over producten die uw voeten en huid bescherming geven, waardoor klachten kunnen worden voorkomen of opgeheven.

  Vergoeding zorgverzekeraars

  Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt oncologische voetverzorging. Niet altijd vanuit de basis- of aanvullende verzekering, maar regelmatig vanuit een zgn. calamiteitenpotje. Dit moet u aanvragen, samen met een verwijsbrief en factuur van de behandeling

  Gevolgen van chemokuren

  Een bijwerking van chemotherapie is het hand- voetsyndroom. Mogelijke klachten zijn: blaren, pijn, gevoeligheid, infecties, roodheid, zwelling, schilferende of vervellende huid en jeuk. Krijgt u dergelijke klachten, neem dan contact op met uw behandeld arts. Soms is aanpassing van medicatie nodig. Tijdens de chemokuur bent extra gevoelig voor infecties.

  Tijdens of na de chemokuren kunt u last krijgen van:
  Veranderingen aan huid, zoals: droogheid, schilfers, overmatige eeltvorming, blaren, pijn, verkleuringen en jeuk.
  Veranderingen aan de nagels, zoals: groeistoornissen, loslating van het nagelbed, gespleten nagels, verdikkingen en verkleuringen van de nagels en toenemende infectiegevoeligheid.
  Veranderingen aan de voeten, zoals: beschadigingen aan uiteinden van zenuwbanen (perifere neuropathie), vermindering van tastzin, veranderd gevoel in de voeten (gevoel op watten te lopen), koude voeten.

  Wat houdt een behandeling oncologische voetverzorging in?

  • Verwijderen van pathologisch eelt
  • Verdikte nagels dunner frezen
  • Ingegroeide nagels reguleren
  • Gespleten nagels repareren
  • Cosmetische voetzorg verlenen
  • Voet- en onderbeenmassage
  • Signaleren, doorverwijzen indien van toepassing

  Huid en nagels hebben een belangrijke signaalfunctie. Veranderingen kunnen aanleiding zijn voor verwijzing naar uw behandelend arts of podotherapeut. De oncologisch voetverzorger kan hierin een belangrijke rol vervullen.

 • ontspannende, massage, specialisatie

  ONTSPANNENDE MASSAGE

  Bij kanker word je elke minuut aan de ziekte herinnerd. Het hele leven draait om het zieke lichaam dat niet meer vertrouwd aanvoelt. Een hoofd vol adviezen en zorgen. Om de rust en een ontspannen gevoel weer terug te krijgen, is er een speciale voet- en onderbeenmassage ontwikkeld. Een oncologisch voetzorgverlener weet wanneer deze massagetechniek wel of niet toegepast mag worden. Bij sommige vormen van kanker of bijwerkingen, is een massage namelijk niet toegestaan! Vraag naar de mogelijkheden en bij groen licht: GENIET ervan!

 • neurotherapie, hotstone, neuropathie

  NEUROPATHIE

  Zenuwpijn zit in de hersenen. Dáár ervaren we pijn en dit heeft met name grote weerslag in de voeten. Zenuwpijn is een chronische pijn die een enorme impact heeft. Veel mensen met kanker of diabetes kunnen daar last van hebben. Maar ook bij het ouder worden, kunnen neuropathische klachten ontstaan. Pijnlijke voeten, het gevoel dat u op watten loopt of dat er mieren in uw voeten zitten. Met een Welness behandeling, bestaande uit Acupressuur- en massage technieken gericht op neuropatische pijnen maar ook vermoeidheid, spanning, verkramping, misselijkheid en droge huid, kunt u een mentale ontspanning ervaren. U bevordert daarmee het zelf herstellend vermogen van uw lichaam.

  Nieuw: hot-Stone voet-onderbeen massage

  Deze vorm van massage geeft een weldadig gevoel van ontspanning. De weldadige warmte stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en geeft een totaal gevoel van welzijn van top tot teen.

  Wij gebruiken uitsluitend BB100% natuurlijke producten tijdens onze Wellness behandelingen.
 • druk, ontlastende, zolen, specialisaties

  DRUK ONTLASTENDE ZOLEN

  De InsolePlus Basic is een op maat gemaakte druk ontlastende zool; een oplossing voor veel voetklachten. Denk daarbij aan overmatig eelt, likdoorns, wratten, hamertenen, hallux valgus en natuurlijk vermoeide en branderige voorvoeten. De InsolePlus Basic kan in iedere schoen met een uitneembaar voetbed gedragen worden.

  De InsolePlus Simplicity, ook een op maat gemaakte zool, ontlast de voorvoet. Deze zool past door zijn elegantie en flexibiliteit in iedere schoen en zelfs in zomerschoenen, die over het algemeen weinig comfort bieden. De Simplicity biedt zowel comfort voor de vermoeide en brandende voorvoet maar ontlast ook wratten en likdoorns in de voorvoet.

  Aanmeten via onze 3 D - voetscan.
  Maak een afspraak om Uw zolen of slippers aan te meten.

 • medisch, pedicure, sport, blessure

  MEDISCH PEDICURE SPORT

  De Medisch Pedicure Sport heeft aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid- en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten.
  Zij kan u daarom uitstekend adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoenen, spierversterkende oefeningen om blessures te voorkomen, preventieve tapes aanleggen (kinesiotape, dynamic tape en sporttape), viltpaddings plaatsen en adviseren over het gebruik van braces en sportinlays.

 • NAGELBEUGEL

  Last van ingegroeide nagels? Het veertje is een van de nagelbeugels die wij plaatsen (zie filmpje). Zo zetten wij ook de goldspange, combiped, bs-spange etc.

 • PROTHESE NAGEL

  De oplossing voor uw lelijke kalk-, mycose of trauma nagel. (zie filmpje)

 • ORTHESE

  Voor drukplekken op de voet of tussen de tenen kunnen siliconen ortheses speciaal voor u op maat gemaakt worden.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat wij als pedicure voldoen aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Adres

 • Alpen Rondweg 102-J
 • 1186EA AMSTELVEEN
 • Nederland

Adres (uitsluitend op maandag)

 • Marne 130

 • 1186PJ AMSTELVEEN

 • Nederland

Contact

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

privacyverklaring

Openingstijden

 • Maandag
  08:00 - 18:00 uur
 • Dinsdag
  08:00 - 18:00 & 18:30 - 21:00 uur
 • Woensdag
  08:00 - 18:00 & 18:30 - 21:00 uur
 • Donderdag
  08:00 - 18:00 uur
 • Vrijdag
  08:00 - 18:00 & 18:30 - 21:00 uur
 • Zaterdag
  10:00 - 16:00 uur
 • Zondag
  Gesloten
Provoet
Website beheer en onderhoud - LinQxx
Alle rechten voorbehouden © , Medisch pedicure Amstelveen.
Website beheer en onderhoud door LinQxx.