- Wie is Uw Medische Pedicure


Wie is Uw Medische Pedicure

Hallo even voorstellen,

Mijn naam is Marjoleine Jansen. (Rechts op de foto)

Na de afronding van mijn basis opleiding tot Pedicure en schoonheidsspecialiste (1985), ben ik vanaf 1985 tm 2012 Pedicure; sportinstructrice en voedingsdeskundige geweest. 

In 2011 heb ik mij gespecialiseerd in de verzorging van de Risico voet en in juni 2012 het diploma Medisch Pedicure / Paramedisch Chiropodist afgerond. 

In Juni 2016 heb ik het diploma Medisch Sport Pedicure behaald; en in 2017 Oncologisch Voetzorg verlener een door de SCAS / KRP gecertificeerde opleidingen. Deze opleidingen zijn een verbijzondering voor de Medisch Pedicure en gaat in op alle voet problematiek die oa sportersen oncologisch patienten kunnen onder vinden.

Ik ben opgeleid voor het trainen van stagiaires of reeds gediplomeerde pedicures in alle speciale technieken. Mijn bedrijf is dan ook een officieel leerbedrijf.

In 2012 heb ik de praktijk Medisch Pedicure Amstelveen opgericht en in 2018 Medisch Pedicure Nederland. 

Ons team bestaat verder uit:

Jacintha Krijger Medisch Pedicure sinds 2015 (links op de foto)
Saadia Ayyad Medisch Pedicure sinds 2018.
​Rabieha Ghanem Medisch Pedicure sinds 2014.
Patricia Schröder Swinkels Medisch Pedicure 2018.
 

Als Medisch Pedicure (MBO niveau 4) zijn wij breed opgeleid en zijn wij meer op de hoogte van de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de pedicure die is opgeleid op MBO niveau 3. 

Daarnaast voeren wij als Medisch Pedicure ook specialistische behandelingen uit , zoals de behandeling van de risicovoet waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, kanker, spasticiteit ouderdom, en verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de Medisch Pedicure de passende specialistische behandeling uit. Wij zijn op de hoogte van de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen passen wij anti-druktechnieken toe, meten druk ontlastende zolen aan of vervaardig ortheses. Wij brengen nagelprothesen aan en voer nagelreparaties uit. Ook zijn zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen van Medical Taping. En om de nagel te reguleren plaatsen wij oa diverse nagelbeugels.

De Medisch Pedicure is op de hoogt van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. Als Medisch Pedicure weten wij wanneer wij moeten doorverwijzen naar andere disciplines, uiteraard via de desbetreffende huisarts.