- Onze Specialiteit

 

Oncologisch Voetzorg Verlener 

Als Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) verleen ik voetzorg aan kankerpatiënten. Als OVV ben ik  opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen - mits de situatie dat toelaat - en hierover te communiceren met het oncologisch behandelteam. Als OVV kan ik ook preventieve maatregelen nemen om eventuele klachten te voorkomen. Het doel van oncologische voetzorg is de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt te ondersteunen. Deze voetzorg wordt altijd verleend in afstemming met het behandelteam.

Opleiding en ervaring

Als OVV ben ik opgeleid om de voeten te behandelen van mensen die kanker hebben, een behandeling ondergaan, kanker hebben overleefd of palliatieve zorg krijgen. Voetzorgtrajecten bij kankerpatiënten worden alleen ingezet met toestemming van de behandelend specialist.  Ik ben  een ervaren voetzorgprofessional met dertien jaar praktijkervaring.

Signaalfunctie

De huid en de nagels hebben een belangrijke signaalfunctie. Veranderingen kunnen een indicatie zijn voor verwijzing naar het oncologisch behandelteam. Ik kan hierin een belangrijke rol vervullen.

Screening

Voordat u als patiënt behandeld wordt, screnen ik  uw voeten. Bij dit onderzoek worden de voeten gecontroleerd op aanwezigheid van huid- en voetproblemen. Eventuele waarnemingen kunnen belangrijk zijn voor de behandeling.

Behandeling

Als patiënt is het van belang dat u aan ons meldt of u onder behandeling bent. U vertelt wanneer de laatste chemokuur of bestraling heeft plaatsgevonden en wie uw oncologisch behandelaar, Specialist en of huisarts is.De behandelingen die worden uitgevoerd door onze MPS en OVV specialist hebben een toeslag van 5€ per behandeling. 

 

Medisch Pedicure Sport

Medisch pedicure sport heeft in vergelijking met een “gewone ”pedicure en/of medisch pedicure, aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid– en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten. 

Daarom kan zij u goed adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoen, het uitvoeren van bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen ter preventie van blessures, het aanleggen van preventieve tapes (kinesiotape, dynamic tape en sporttape), het plaatsen van viltpaddings, het adviseren in het gebruik van braces, sportinlays en braces.

Waarborgen kwaliteit
In Nederland wordt de kwaliteit van de Sportpedicure bewaakt door het SCAS (= Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg). Sportpedicures die een SCAS geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd, kunnen zich in het SCAS register laten opnemen. 

 

Neuropathie

Zenuwpijn zit tussen de oren! Om precies te zijn: in de hersenen. Dáár ervaren we pijn en dit heeft m.n. grote weerslag in voeten. Zenuwpijn is een chronische pijn met een enorme impact op het leven. Veel mensen met kanker of een chronische ziekte als diabetes kunnen last hebben deze soms gruwelijke pijn.

Maar ook bij het ouder worden kunnen neuropatische klachten ontstaan. Pijnlijke voeten, het gevoel dat je op watten loopt, of dat er mieren in je voeten zitten. Dit zijn allemaal neuropatische klachten.

Met een Wellness behandeling bestaande uit Acupressuur en massage technieken toe te passen gericht op Neuropathische Pijnen zoals; Vermoeidheid, Spanning, Verkramping, Misselijkheid, Droge huid ervaar je een Mentale ontspanning. Daardoor bevorder je het zelfherstel van het lichaam.

Nieuw: Hot-Stone voet-onderbeen massage.Deze vorm van massage geeft een weldadig gevoel van ontspanning. De weldadige warmte stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en geeft een totaal gevoel van welzijn van top tot teen.

Wij gebruiken alleen BB100% natuurlijke producten tijdens onze wellness behandelingen.

 

 

 

Druk ontlastende Zolen

 
De InsolePlus Basic is een custom-made (op maat gemaakte) drukontlastende zool die de oplossing bied voor veelvoorkomende voetklachten. Hierbij moeten we denken aan o.a.: overmatig eelt, likdoorns, wratten, hamertenen, hallux valgus en natuurlijk vermoeide en branderige voorvoeten.
De InsolePlus Basic kan in iedere schoen met een uitneembaar voetbed gedragen worden,
De InsolePlus Simplicity, tevens een custom-made zool, ter ontlasting van de voorvoet. Deze zool past door zijn elegantie en flexibiliteit in iedere schoen, denk hierbij ook aan de zomerschoenen waar over het algemeen weinig comfort in aangebracht is. De Simplicity bied zowel comfort voor de vermoeide en brandende voorvoet maar ook de wratten en likdoorns in de voorvoet kunnen hiermee ontlast worden. 
 
Aanmeten via onze 3 D - voetscan.
Maak een afspraak om Uw zolen of slippers aan te meten.
 
 
 


Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.