Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport
De Sportpedicure – medisch pedicure sport is met ingang van juli 2016 een nieuwe discipline in de sportzorg. Sportpedicures zijn deskundigen bij uitstek op het terrein van voetverzorging van zowel (semi-) professionele atleten als recreatieve sporters, die de consequenties voor de voet van de sportbelasting begrijpen en kunnen begeleiden. 
Zij hebben zich als medisch pedicure (MBO4) extra geschoold met de opleiding Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport en zijn als zodanig hoger opgeleid dan alle andere pedicures in Nederland.
 
De sportpedicure – medisch pedicure sport heeft in vergelijking met een “gewone ”pedicure en/of medisch pedicure, aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid– en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten. 
Daarom kan ze u goed adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoen, het uitvoeren van bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen ter preventie van blessures, het aanleggen van preventieve tapes (kinesiotape, dynamic tape en sporttape), het plaatsen van viltpaddings, het adviseren in het gebruik van braces, sportinlays en braces.
Van belang is dat de kennisaspecten allen gaan over preventie van sportblessures! Ook is samenwerking met relevante partijen in de sportzorgketen, zoals de sportpodotherapeut, de sportfysiotherapeut en de sportarts van belang.
Waarborgen kwaliteit
In Nederland wordt de kwaliteit van de Sportpedicure bewaakt door het SCAS (= Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg). Sportpedicures die een SCAS geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd, kunnen zich in het SCAS register laten opnemen. 

 


Medical Taping Concept
De resultaten met het Medical Taping & Dynamic Taping Concept zijn fantastisch en ongeëvenaard.   

Afbeeldingsresultaat voor dynamic tape

Traditioneel tapen (mobiliserende sporttape)
Traditioneel tapen kan toegepast worden als een blessure bijna genezen is en de sporter zijn sport wil beoefenen (in samenspraak met behandelaar).
 Als de blessure genezen is en deze plek nog niet volledig belast dient te worden, kan er ook een tape aangelegd worden.

Afbeeldingsresultaat voor sport taping voet

Starttarief: 10 euro.

Daarboven komen de volgende kosten: 

Enkel              : € 9,50

Peesplaat        : € 6,50

Teen               : € 4,00

Tarieven zijn inclusief 21% btw

Maak een afspraak 020-822 87 17


Neuropathie Wellness treatment

 

Zenuwpijn zit tussen de oren! Om precies te zijn: in de hersenen. Dáár ervaren we pijn en dit heeft m.n. grote weerslag in voeten. Zenuwpijn is een chronische pijn met een enorme impact op het leven. Veel mensen met kanker of een chronische ziekte als diabetes kunnen last hebben deze soms gruwelijke pijn.

Maar ook bij het ouder worden kunnen neuropatische klachten ontstaan. Pijnlijke voeten, het gevoel dat je op watten loopt, of dat er mieren in je voeten zitten. Dit zijn allemaal neuropatische klachten.

Met een Wellness behandeling bestaande uit Acupressuur en massage technieken toe te passen gericht op Neuropathische Pijnen zoals; Vermoeidheid, Spanning, Verkramping, Misselijkheid, Droge huid ervaar je een Mentale ontspanning. Daardoor bevorder je het zelfherstel van het lichaam.

Nieuw: Hot-Stone voet-onderbeen massage.Deze vorm van massage geeft een weldadig gevoel van ontspanning. De weldadige warmte stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en geeft een totaal gevoel van welzijn van top tot teen.

Wij gebruiken alleen BB100% natuurlijke producten tijdens onze wellness behandelingen.


 

InsolePlus De drukontlastende inlegzool.

De InsolePlus Basic is een custom-made (op maat gemaakte) drukontlastende zool die de oplossing bied voor veelvoorkomende voetklachten. Hierbij moeten we denken aan o.a.: overmatig eelt, likdoorns, wratten, hamertenen, hallux valgus en natuurlijk vermoeide en branderige voorvoeten.

De InsolePlus Basic kan in iedere schoen met een uitneembaar voetbed gedragen worden,

De InsolePlus Simplicity, tevens een custom-made zool, ter ontlasting van de voorvoet. Deze zool past door zijn elegantie en flexibiliteit in iedere schoen, denk hierbij ook aan de zomerschoenen waar over het algemeen weinig comfort in aangebracht is. De Simplicity bied zowel comfort voor de vermoeide en brandende voorvoet maar ook de wratten en likdoorns in de voorvoet kunnen hiermee ontlast worden. 

 
Aanmeten via onze 3 D - voetscan.
Maak een afspraak om Uw zolen of slippers aan te meten.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!